woensdag 22 april 2020

Wisseldag

Op dagen dat ik werk, moet ik vanaf 15 uur beschikbaar zijn en kan het dus zijn dat ik om 14.30 uur weg moet. De middag op pad met de kinderen, zit er dan niet in.

Zaterdag zorgde dat voor flink verveelde kinderen, er was geen schoolwerk te doen en behalve een korte wandeling, konden we de middag nergens heen. Ik had nog geen cliënt om 15 uur, dus ik was wel gewoon thuis, de kinderen hingen een beetje rond en wisten niks te doen. Toen stelde ik voor om de volgende dag, zondag, dan te wisselen met maandag. Zondag moest ik werken, dus weer zo'n rare dag, maar maandag was ik vrij!

Zo gezegd, zo gedaan, zondagochtend mochten de kinderen eerst tv kijken en daarna gingen we wel volgens onze gezinstraditie lekker uitgebreid samen ontbijten, maar toen begonnen we met school. Het was mooi weer en we gingen buiten zitten met alle schoolwerk. Dat viel niet mee, want het waaide flink, dus af en toe vloog er een boek of schrift door de tuin, maar dat mocht de pret niet drukken. De motivatie haalden we uit de vrije maandag die we voor ons hadden liggen. Ik had duidelijk gezegd dat we maandag pas weg konden als alle werk af was.

Het lukte! Toen ik naar mijn werk ging, moest er nog wel één en ander gebeuren, maar de volgende dag was het af. De groep 3er wilde nog wel graag even een stukje tekst voorlezen aan juf, dus dat deden we nog wel even en ook gelijk maar de rijtjes nog aan juf voorgelezen. Het werk van gisteren nog even nagekeken en toen spullen pakken! Ik had vers brood gebakken, we nemen worst mee voor bij het brood, verder nog flesjes water mee en we gingen op pad naar de speeltuin. Dat was een goed idee! Het was mooi weer en we waren in die speeltuin al lang niet meer geweest, dus de kinderen leefden zich heerlijk uit. En ik had een boek mee. Op ons picknickkleedje, in de zon, boek er bij, vers brood. Na een lange week werken, was dit even volop genieten.

Toen moesten de dames natuurlijk plassen en ik eigenlijk ook wel, dus we fietsten naar huis voor een sanitaire stop. Gelijk maar even wortels en aardappelen schoonmaken en alvast klaarzetten in de pan. Flesjes water vullen en weer op pad naar een andere speeltuin. Weer een speeltuin waar we normaal nooit komen, weer een plekje in de zon en natuurlijk ook mijn boek weer mee.

Om half 5 waren we thuis, allemaal met rode wangen van het buiten zijn. Moe gespeeld, moe gefietst en optimaal genoten van onze vrije dag. En ik hoefde alleen het gas onder de pan aan te zetten en de tafel te dekken, hoe relaxed wil je het hebben. Er zijn misschien nadelen aan de thuisschool, maar een groot voordeel is toch wel dat we onze uren zelf kunnen indelen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten